Verander je levensstijl en eet koolhydraatarm

V

Koolhydraatarm eten is zowel geschikt voor mensen die willen afvallen als voor mensen die op gewicht willen blijven. Door voeding te eten met weinig koolhydraten heb je nooit meer een hongergevoel. Daarnaast behoort het bekende jojo-effect tot het verleden wanneer je een koolhydraatarme levensstijl hanteert. Er zijn talloze heerlijke koolhydraatarme recepten die je kunt proberen. Een koolhydraatarme levensstijl draagt op een positieve manier bij aan je gezondheid.

Geen dieet maar een levensstijl

Koolhydraatarm eten is volgens wetenschappelijk onderzoek een doeltreffende manier om af te vallen. Koolhydraatarm eten moet niet gezien worden als een dieet, maar als een nieuwe levensstijl. Het doel is namelijk om een gezond gewicht te bereiken en te behouden en het vinden van een voedingspatroon dat past bij een gezond lichaam. Het nastreven van een koolhydraatarme levensstijl heeft diverse voordelen, het risico op hart- en vaatziektes en diabetes verminderd en je lichaam heeft meer energie.

Koolhydraatarm eten

Koolhydraten zijn er in twee vormen, namelijk snelle en trage koolhydraten. De snelle koolhydraten heb je eigenlijk niet nodig. Deze worden namelijk snel door het bloed opgenomen en daardoor is de kans groter dat het wordt opgeslagen als buikvet. De trage koolhydraten worden niet zo snel door het bloed opgenomen en zijn dan ook de goede koolhydraten. Trage koolhydraten zitten bijvoorbeeld in kip, olijfolie, noten en groenten. De snelle koolhydraten zitten in snoep, frisdrank en koek.

Koolhydraatarme recepten

Vooral in het begin kan koolhydraatarm eten lastig zijn want veel mensen weten niet precies wat ze wel en niet mogen eten en wat de mogelijkheden zijn. Gelukkig zijn er op internet heel veel recepten te vinden voor een koolhydraatarm ontbijt, lunch, diner of tussendoortje. Door middel van deze recepten kun je ideeën op doen voor wat je kunt eten. En hoe langer je bezig bent met het koolhydraatarm eten, hoe meer het een levensstijl wordt en hoe meer je weet over welke producten wel en niet geschikt zijn in deze levensstijl.

Wanneer je koolhydraatarm eten als een levensstijl gaat omarmen ga je gezonder eten. Het is een levensstijl omdat je het je hele leven vol kunt houden, in tegenstelling tot een dieet. Deze levensstijl zorgt ervoor dat je de hele dag een verzadigd gevoel hebt en dat je nog steeds kunt genieten van heerlijk en gezond eten.