Quesa- watte?

Q

Een heerlijke wrap die gebakken is in de pan en gevuld met kaas! Ja, het bestaat en het heet een quesadilla. Nu vraag je je vast af.. Een quesa wat? De naam is Spaans en betekent in het Nederlands ‘kaasdingetje’. Dit gerecht is ontzettend populair in Spanje maar ook in de Nederlandse tapas wereld. Wanneer je uiteten gaat is het 90% zeker dat je het gerecht terug zal vinden op de kaart van een Zuid-Amerikaans restaurant.

Er zijn ontzettend veel mogelijkheden wanneer het gaat om het kaasdingetje. Je kunt hem namelijk vullen met alles wat je maar lekker vind. De standaard quesadilla is gevuld met kaas, koriander, tomaat en jalapeno pepers. Wat er allemaal mogelijk is vertellen we je graag in dit artikel over de quesadilla. Meer dan 10 overheerlijke mogelijkheden speciaal voor jou! Wat je voorkeur ook is, quesadillas zijn voor iedereen!

Quesadilla’s met Vlees

Op deze manier worden de kaas dingetjes het vaakst gemaakt.

 1. Gehakt, kaas en tomaat
 2. Kipfilet, ham en tomaat
 3. Salami, kaas, paprika en bosui
 4. Gehakt tomaat en mais
 5. Chorizo, kaas en ui

Quesadilla’s met Vis

Voor de liefhebbers van een lekker visje!

 1. Tonijn, tomaat en kaas
 2. Gerookte zalm, roomkaas en bosui

Quesadilla’s met vegatarisch

Liever wat groente op je wrap? Geen probleem! Bekijk hieronder een aantal opties voor wanneer je vegetarisch bent of even geen zin hebt in vlees of vis.

 1. Paprika, ui en tomaat
 2. Hummus, paprika en spinazie
 3. Geitenkaas, honing, bosui en walnoten
 4. Spinazie en feta
 5. Spinazie champignons en geitenkaas

Zin om thuis aan de slag te gaan in de keuken? Wacht niet langer en bak ze op jouw manier! Toch liever een avondje uiteten? Dan is het perfecte alternatief tapas. Leeuwarden heeft diverse tapas restaurants waar je de quesadilla op de kaart ziet staan. Vraag de bediening naar de mogelijkheden om een ‘kaasdingetje’ naar jouw wens te maken.