Een Vleugje Buitenlands Eten in Nederland

E

Als je met WTC.nl of een andere reisorganisatie een reis naar het buitenland boekt kom je natuurlijk in contact met de buitenlandse gerechten die je dan voorgeschoteld krijgt. Misschien krijg je al wel een buitenlandse maaltijd in het vliegtuig of ga je uit eten in een echt Grieks of Spaans restaurant als je in het land aangekomen bent. Veel van deze gerechten zijn echter ook in Nederland verkrijgbaar. Maar hoe kun je nou aan die gerechten komen die je op vakantie zo lekker vond? Wat zijn nou de bekendste buitenlandse keukens en gerechten? En op welke manieren kun je nou een beetje van een Thaise of Italiaanse keuken aan je gerechten toevoegen? Misschien kunnen wij je hier wel wat tips en trucs voor geven.

Welke Gerechten Zijn Er?

Het bekendste gerecht hier in Nederland is natuurlijk de Hollandse pot. Deze bestaat uit aardappels met groente en een stukje vlees en soms willen we nog wel eens uitwijken naar een oer-Hollandse stampot. Maar er zijn ook nog vele andere wereldgerechten waar je uit kunt kiezen. De Italiaanse keuken is één van de meest bekende keukens die ook naar Nederland overgewaaid is. Er zijn maar weinig mensen die nog nooit een pizza hebben gegeten. Ook pasta’s zoals macaroni, spaghetti, penne en torteloni zijn vast niet onbekend. Je kunt ze met saus eten zoals tomatensaus of champignonsaus. Hetzelfde geldt eigenlijk voor de Chinese keuken. Je hebt vast wel eens foeyinghai, een loempia of geprobeerd of nasi of bami aan één van je gerechten toegevoegd. Bami Pangang of Nasi Goereng ken je ook vast wel. En misschien ken je de spaanse keuken met zijn tapas en paella ook wel. Maar kijk ook eens naar de Thaise, Chileense of Mexicaanse keuken als je van pittig eten houdt. Taco’s, röstirondjes en pitabroodjes kun je eigenlijk vullen zoals je dat zelf wilt.

Hoe Kom Je Aan Buitenlandse Gerechten?

Je kunt veel ingrediënten en zelfs complete maaltijden gewoon in de supermarkt vinden. Daar kun je pakjes saus, potjes kruiden en zakjes voorgesneden groentes vinden waarmee je zo aan de slag kunt. Maar leuker en gezonder is het natuurlijk om zelf met groente, fruit en kruiden aan de slag te gaan (al snappen we dat een zakje wokgroente erg makkelijk is). Wie weet kun je zelfs wel wat groente, fruit of kruiden uit eigen tuin halen. Er zijn op het internet voldoende recepten te vinden met of zonder pakjes en zakjes. Met wat oefening zet je zo een lekkere maaltijd op tafel. En mocht je echt bang zijn dat je het nooit zo krijgt als de locale bevolking kun je altijd nog in een Chinees, Thais of Italiaans restaurant gaan eten.

Een Vleugje Buitenland

Je hoeft natuurlijk niet meteen een hele buitenlandse maaltijd op tafel te zetten. Om jezelf en je gezinsleden aan de smaak te laten wennen kun je ook eens een vleugje uit het buitenland toevoegen. Dit kun je doen door eens buitenlandse kruiden te gebruiken in plaats van degene die je altijd gebruikt. Ook kun je de aardappels eens vervangen door pasta of rijst. Dit geeft je maaltijd een exotisch tintje.