Hoe maak je afvallen makkelijker?

H

Afvallen is altijd lastig. Overal waar je komt zijn verleidingen in de vorm van snacks en snoep. Op de meeste plekken valt altijd wel wat te eten. Nee zeggen tegen lekkere dingen kan dan enorm moeilijk zijn. Daarom hebben we wat tips voor je om afvallen makkelijker te maken.

Zoek lekkere recepten op

Als je nog steeds lekker kunt eten als je aan het afvallen bent, is dit natuurlijk een opsteker. Dit maakt het zeker gemakkelijker. Zoek dus eens naar lekkere en gezonde recepten om mee af te vallen. Ondanks dat je af wil vallen, is lekker eten natuurlijk een belangrijk onderdeel van je leven. Dit mag niet helemaal wegvallen.

Ontwijk verleidingen

Zorg ervoor dat het zo moeilijk mogelijk wordt om verleidelijk eten tegen te komen. Haal zo min mogelijk lekkere snacks in huis, neem naar de bios je eigen eten en drinken mee en laat het snackgedeelte links liggen, loop een andere route naar de supermarkt zodat je niet langs die lekkere loempiakraam loopt enzovoorts. Als je een kantine hebt op je werk, neem dan ook altijd eten en drinken mee van thuis. Ga je tanken, zoek dan een tankstation waar je buiten met je pas kunt betalen zodat je niet binnen hoeft te betalen (waar alle lekkere dingen liggen).

Neem zelf eten mee

Als je dan toch in een situatie komt te zitten waarbij lekker eten onvermijdelijk is, zorg er dan voor dat je van tevoren goed hebt gegeten. Denk aan een verjaardag of boodschappen doen. Boodschappen doen met honger is namelijk een echte dooddoener. Als je honger hebt, haal je veel meer ongezonde dingen. Ga je op pad, neem dan een flesje water en een appel mee. Mocht je trek krijgen, dan hoef je in ieder geval nergens iets te kopen. Je hebt altijd iets bij je om de dorst mee te lessen en om je hongergevoel mee weg te nemen.

Trakteer jezelf

Een andere belangrijke tip om het afvallen makkelijker te maken voor jezelf: vier je successen. Je verdient het om jezelf te verwennen als je weer een paar kilo bent afgevallen. Trakteer jezelf op een avondje uit of nieuwe laarzen. Of eet een keer wel een stukje taart. Door je successen te vieren, blijf je gemotiveerd om door te gaan.