Afval scheiden

A

Tegenwoordig vindt men het steeds belangrijker om afval te scheiden. Dit komt doordat de hedendaagse wereld steeds bewuster bezig is met het milieu. Door de vele ontwikkelingen in onder andere de techniek, zijn er steeds meer producten die onze milieu verslechteren. Hierdoor is men sinds een aantal jaar nadrukkelijk bezig met het scheiden van afval in huis. Je hebt tegenwoordige dan ook aparte dagen waarop de vuilnisbakken worden opgehaald, zo wordt de vuilnisbak met het plastic afval op een andere dag opgehaald dan de zwarte en groende vuilnisbakken.

Scheiden

Bij het scheiden van afval is het belangrijk dat je duidelijk hebt in welke bakken of emmers je welk afval gooit. Zorg dus dat je er één hebt voor het blik, één voor plastic, één voor gtf etc. Nu kan je er natuurlijk voor kiezen om bakken of emmers te kopen in verschillende kleuren zodat je voor elke kleur een bepaald soort afval hebt. Echter is het ook mogelijk om emmers met tekst te bedrukken om zo duidelijk te hebben welke emmer bij welke soort afval hoort. Dit is een goede optie omdat wanneer je nu bezoek over de vloer hebt, je niet hoeft te zeggen waarin alles weggegooid moet worden maar ze zelf kunnen zien wat er op de emmers staat en waar welk afval dus hoort.

Vuilnisbelt

Ook op de vuilnisbelt zijn er door de jaren heen een hoop dingen veranderd, zo scheiden ze hier tegenwoordig ook al het afval en wordt niet alles meer op één grote hoop gegooid. Het plastic recyclen ze dan ook waar nodig, wat natuurlijk goed is voor het milieu. Dit betekent voor de werknemers op een vuilnisbelt natuurlijk wel meer verantwoordelijkheid. Ze moeten beter opletten wat er met het afval gebeurt en of er wel gescheiden wordt. Ze kunnen tegenwoordig niet meer alles op één hoop gooien.